/ norwegian

Kopier SMS fra din Symbian S60 til din Android

For noen få dager siden mottok jeg endelig min flunkende nye HTC Desire (med SLCD-skjerm i stedet for OLED og Android 2.2) som jeg bestilte for en evighet siden. Dermed vil jeg snart begynne å poste ting om Android her, og straks jeg er ferdig med masteroppgaven min skal jeg begynne å skrive programvare til Android (og poste om det her).

En av de første tingene jeg bestemte meg for å gjøre var å importere SMS-meldingene fra min gamle Nokia N95-8GB. Ingen vits å overføre kontaktene siden jeg bestemte meg for å gjøre det manuelt, og dermed få bukt med gamle unødvendige kontakter i samme slengen. Siden Desire synkroniserer med kontaktene i min Google apps konto er dette en enkel oppgave.

Å flytte over SMS derimot var ikke det. Jeg brukte evigheter på å forsøke alle mulige slags metoder. Ingen av dem fungerte, før jeg kom over Nokia2Android applikasjonen. Og forresten, jeg gjorde dette i Windows. Det finnes løsninger for GNU/Linux også ved hjelp av gammu eller gnokii men de er hårete (feil tidsstempling av meldinger etc).

Article continues after ad

Slik gjør du det:

 • Last ned og installer Nokia OVI suite
 • Koble til din telefon og synkroniser meldingene
 • Koble fra din telefon og lukk OVI suite (pass på at den lukker seg og ikke bare minimerer)
 • Last ned Nokia2Android
 • Kjør applikasjonen
 • Trykk convert-knappen. En XML-fil bli så opprettet samme sted hvor du har lagret applikasjonen.
 • Installer SMS Backup & Restore på din Android-telefon
 • Koble din Android-telefon til PC-en (som Diskstasjon)
 • Kopier XML-filen til mappa SMSBackupRestore på roten til telefonens minnekort (om mappa ikke finnes lag den)
 • Koble fra telefonen
 • Kjør SMS Backup & Restore applikasjonen på telefonen din og importer meldingene

Enkelt og greit. Mye enklere enn de fleste andre løsningene, som ikke engang fungerer.

Photo by Bino Storyteller / Unsplash