/ norwegian

Kjapp self signing guide

Som du kanskje har merket har det ikke skjedd så mye her på gsmblog i det siste. Det skyldes hovedsakelig at jeg har brukt all ledig tid på å få i gang den nye versjonen av gsmstuff.net, samt at jeg har vært på reisefot. Jeg håper at oppdateringer blir mer regelmessig framover.

Article continues after ad

Uansett så ønsket jeg å teste early bird versjonen av mShell for 3rd edition, og oppdaget at jeg da måtte signere programmet selv før jeg kunne installere det. Jeg hadde aldri gjort dette før, og fant ut at å følge en guide måtte være tingen. Uheldigvis var de fleste guidene jeg fant langt fra perfekte. De fleste av dem var trinn for trinn guider, med haugevis av bilder, som egentlig ikke gjorde noe annet enn å forvirre. Jeg fant ut i etterkant at jeg skulle lage en kjapp guide for de av oss som har brukt en pc før, og ikke trenger en bilde-for-bilde guide for å klare det. Så her er den.

Forfatterens notis:

Symbiansigned har endret signeringsprosessen.

Denne guiden stemmer ikke lenger. Jeg har heller ikke mulighet for å hjelpe til med signeringsprosessen lenger, så det er ikke noen vits å sende meg forespørsler.

Last ned zip filen fra bunnen av denne siden, pakk ut begge filene i den, og legg de i samme mappe som programmet du skal signere.

Gå til symbiansigned.com og registrer deg som ny bruker. Logg deg på den nye kontoen, og last ned developer certificate request verktøyet. Installer developer certificate request verktøyet.

Start developer certificate request verktøyet. På det første skjermbildet vil du bli bedt om å spesifisere en output fil. Klikk på > knappen, naviger deg til mappen hvor Symbian programmet du skal signere ligger og skriv inn en valgfritt navn. Klikk next.

På neste skjermbilde velger du no i ACS Pub ID available valget. Klikk på > knappen ved siden av Private key file og velg sultan.key filen du nettopp pakket ut. Som Private key file password skriver du 0123456. Klikk på next.

I det neste skjermbildet må du fylle ut Country, State, og Company (Land, Stat og Firma). Du kan egentlig fylle ut hva som helst her, det har ikke noe å si så lenge du faktisk fyller ut noe. Klikk på next.

I det neste skjermbildet klikker du på > knappen ved siden av IMEI(s) feltet. I popup vinduet som nå vises fyller du inn IMEI nummeret til enheten du skal installere programmet på. Klikk på add. Merk av alle valgene i Application Capabilities, klikk på add etterfulgt av next.

På neste skjermbilde klikker du på finish. Det skal nå ha blitt opprettet en fil med navnet du skrev inn i første trinnet med en .csr endelse i mappen hvor programmet du skal installere ligger.

Logg inn på symbiansigned.com igjen. Gå til My symbian signed siden og klikk på Developer>Certificates>Request lenken. Last opp .csr filen du nettopp har laget.

Article continues after ad

Nå klikker du på My Devcerts lenken. Der skal det være et helt nytt sertifikat du kan laste ned. Last ned sertifikatet til mappen hvor programmet du skal signere ligger. (Jeg hadde problemer med at Opera gav filen endelsen .htm, så jeg måtte manuelt endre endelsen til .cer i etterkant)

Til slutt trykker du wintasten+r, skriver cmd etterfulgt av entertasten. Bruk cd kommandoen for å navigere deg til mappen hvor programmet du skal signere ligger. Skriv inn følgende kommando: ignsis aaaaa.sis aaaaa_signed.sis bbbb.cer sultan.key 0123456 hvor aaaaa er navnet på applikasjonen du skal signere og bbbb er cer filen du nettopp lastet ned. En ny versjon av programmet (med navn aaaaa_signed.sis) skal nå ligge i samme mappe klar til installering.

Ta vare på .cer filen, da denne kan brukes hver gang du skal signere et program som skal kjøre på samme mobilen. Da slipper du å måtte gå gjennom hele prosessen hver gang, og du trenger bare å kjøre siste kommandoen for å signere et annet program.

Dersom du ikke fikk det til å fungere, må du gjerne kontakte meg via kontaktskjemaet. Inkluder din e-post adresse, hvilket program du vil signere, samt din IMEI adresse så skal jeg hjelpe deg, og sende deg det ferdig signerte programmet.

Photo by Aaron Burden / Unsplash