/ norwegian

Ny N90 fastvare - 4.0707.0.7

Nokia lanserte ny fastvare 4.0707.0.7 for N80 for litt over en uke siden. Jeg har nå kjørt den nye fastvaren i litt over en uke. Det er på tide å oppsummere hva som er fordelene og ulempene med denne nye fastvaren. Trenger du den virkelig? Les mine erfaringer og bestem for deg selv. Det første jeg merket med denne fastvaren var den nye aktiv ventemodus. Nokia har endret fonten på aktiv ventemodus og gjort den større og tynnere. Dette gjør aktiv ventemodus skjermen mye enklere å lese og lettere på øyet.

Ryktene skal ha det til at denne nye fastvaren øker batterilevetiden i standby modus på telefonen. Dette var hovedårsaken til at jeg valgte å teste fastvaren ut så tidlig. Mine erfaringer viser dessverre at dette ikke synes å stemme. Batteriet mitt varer kortere tid enn det gjorde før oppgradering.

Article continues after ad

Jeg var positivt overrasket over at den nye fastvaren virker å ha lost problemet med hastigheten til den innebygde kalenderen. Jeg har alltid følt at kalenderen var "sirup", og treg å bruke. Den "hang" seg for en kort tid hver gang man gjorde noe. Dette virker å ha blitt svært forbedret i den nye fastvaren. Men for all del, den kunne godt vært enda raskere.

Jeg har også hatt problemer med å få Telio fmc installert på den nye fastvaren. Jeg hadde for øvrig samme problem før oppgradering, så jeg er usikker på om dette faktisk skyldes den nye fastvaren. Andre har rapportert det samme problemet etter å ha oppgradert, og Telio mener visstnok at problemet skyldes ny fastvare. Jeg tror for øvrig ikke det er tilfelle, og heller mot å tro at det er en bug i nyeste fmc versjon. Telio ser nå på saken, og forhåpentligvis vil problemet bli løst snart.

Den innebygde nettleseren har blitt patchet for tomt for mine problemet. Man kan laste ned mye større sider enn tidligere uten å få tomt for minne feilmelding. Dette er for øvrig bare en "sandsekk løsning", da nettleseren er basert på KHTML og Konqueror og har derfor ikke generisk tomt for minne beskyttelse slik som for eksempel opera mobile nettleseren. Vi vil aldri se ordentlig tomt for minne beskyttelse på symbian 3rd edition.

Telefonen går nå I hvilemodus 15 sekunder etter at du lukker slideren.

Kodak programvaren har blitt fjernet.

Det er en bug i denne fastvaren som går utover muligheten til å sende #XXXX# koder over nettet. (Brukes av enkelte operatører f. eks. Netcom av ulike grunner, som for eksempel å sjekke gjenværende beløp på kontantkort). Disse kodene fungerer visstnok ikke lenger. Jeg har ikke klart å bekrefte dette siden min operatør ikke implementerer slike koder.