/ norwegian

Strekkodelesere på mobil test: Kaywa (testvinner)

Jeg har testet 6 forskjellige strekkodelesere for mobiltelefoner, og jeg skal publisere en test rapport for hvert programvare her. Først ut er testvinneren Kaywa. Kaywa barcode reader gjør at alle andre 2D strekkodeskannere for mobil virker som beta programvare. Denne programvaren er så utrolig mye bedre enn de andre jeg har testet. Dette er et bra eksempel på hvordan slik programvare skal lages.

Skribentens Notis:

Bedre strekkodeleser enn Kaywa

Jeg testet senere en annen strekkodeleser som ville vunnet testen. Dersom du nå er på jakt etter en god strekkodeleser, anbefaler jeg nå Quickmark. Les min anmeldelse av Quickmark.

Alle andre strekkodelsere i testen (med unntak av shotcode) krever mye av brukeren. Du må få strekkoden i fokus, korrekt plassert på skjermen og holde telefonen stille lenge nok til at programmet klarer å lese koden. Dette er ikke tilfelle med Kaywa reader. Det er helt utrolig hvordan Kaywa klarer å lese strekkoder fra lang avstand, rare vinkler og i dårlig lys. I testen har strekkodeleserne jevnt over brukt 5 til 60 sekunder på å lese en strekkode. Kaywa klarer det normalt på under ett sekund. Jeg gjentar, under ett sekund.

Article continues after ad

Så la oss ta en titt på funksjonene til Kaywa reader. Kaywa er en bra utstyrt 2D strekkodeleser for mobiltelefoner. La oss først se på innstillinger:

Language: Ser ikke ut til å være implementert enda
Audio: Skru av og på lydsignalet når en strekkode skannes
Keep history: Leseren kan ta vare på de siste 10 tingene du skannet
Resolution: Best eller basic
Scan mode: Normal eller close up (nærbilde)

Programvaren har også en funksjon for å sende en SMS til noen og invitere dem til å laste ned programvaren. (Har aldri brukt den funksjonen) Den har også en kjekk funksjon for å åpne nettleseren på mobilen og sjekke om det er kommet noen ny versjon av programvaren.

Ulike strekkodelesere bruker ulike koder for ulike ting, slik som en URL, et telefonnummer et. Uheldigvis finnes det ikke noen standard. Så la oss ta en titt på hva Kaywa kan gjøre.

Støttede format

URL

Dersom du formaterer teksten i strekkoden i formatet URL:http://www.dinurl.no, vil Kaywa gjenkjenne den som en nettadresse. Kaywa klarer normalt også å gjenkjenne URL-er i teksten selv om du ikke skriver URL: foran. Når du skanner en URL med Kaywa vil den automatisk gjenkjenne den og gi deg muligheten å gå til nettsiden eller å lagre den som et bokmerke på telefonen.

Telefonnummer

Dersom du formaterer teksten I strekkoden I formatet TEL:telefonnummer, vil Kaywa gjenkjenne den som et telefonnummer. Dette må formateres korrekt. Dersom du bare skriver inn et telefonnummer i nasjonalt format uten TEL: taggen vil Kaywa tro at det er en intern blogg kode (vi kommer tilbake til det senere). Dersom du formaterer det som et internasjonalt nummer ( +xxxxx ) uten :TEL taggen foran, vil Kaywa gjenkjenne det som vanlig tekst. Når du skanner et telefonnummer med Kaywa vil du kunne velge å enten ringe nummeret, eller å lagre det i kontaktlisten på telefonen. (Uheldigvis kan du bare lagre som ny kontakt, ikke legge nummeret til en eksisterende kontakt)

E-post

Dersom du formaterer teksten I strekkoden I formatet EMAIL:dinepostadresse vil Kaywa gjenkjenne en e-post adresse. Kaywa vil normalt også gjenkjenne en e-post adresse selv om den ikke har en EMAIL: tagg foran. Når du skanner en e-post adresse vil du få muligheten til å sende e-post til adresse via telefonens e-post program, eller å lagre den i kontaktlisten. Også her kan du kun lagre den som en ny kontakt, ikke legge til en eksisterende.

SMS

Dette er en ganske morsom sak. Du kan formatere innholdet av en strekkode til å være SMSTO:nummer:melding_du_vil_sende, og Kaywa vil gjenkjenne det som en SMS. Når Kaywa skanner en SMS melding slik vil du få muligheten til å sende meldingen direkte. Dette kan være en morsom måte å bestille ringetoner, etc.

Kaywa blogger

Hos Kaywa kan du få en gratis mobil bloggside. Eller om du vil så kan du betale for deres premium tjenester som gir deg mer. Hver blogg får en personlig id, og en strekkode blir automatisk generert for denne iden. Dersom Kaywa skanner et tall vil den automatisk tro at det er en slik personlig blogg id og gi deg muligheten å åpne bloggen i din nettleser. Morsom sak for de som blogger.

Tekst

Den siste tingen Kaywa klarer kalles «free text». Dette er i bunn og grunn alt som ikke gjenkjennes som noe av det jeg har beskrevet over. Når du skanner en slik «free text» vil Kaywa gi deg muligheten for å kopiere teksten slik at du kan lime den inn i hvilken som helst applikasjon på telefonen din.

Article continues after ad

Støttede mobiler

I skrivende stund så var Kaywa tilgjengelig på følgende mobiler. I følge deres nettside jobber de med å legge til støtte for flere telefoner.

Motorola

E770, RAZR V3x

Nokia

3230, 3250, 5300, 6136, 6233, 6260, 6270, 6280, 6288, 6600, 6620, 6630, 6670, 6680, 6681, 6681, 7610, N70, N71, N73, N80, N90, N91, N93

Samsung

SGH-Z500

Sony Ericsson

K300i, K610i, K700i, K750i, K800i, V630, V800, W300i, W550i, W710i, W800i, W810i, W850i, Z520i, Z610i

Konklusjon

Fordeler:

  • Den beste strekkodeleseren for mobil hittil
  • Ekstremt hurtig
  • Ekstremt let å bruke
  • Fine funksjoner

Ulemper:

  • Bruker samme grensesnitt som kameraet (I hvertfall på min N80). Dette gjør at skjermen roteres.
  • Vi skulle gjerne sett muligheten for å lese av bilder og visittkort lagret i strekkoder.

Testresultat

Poeng: 10/10 (testvinner)

Pris:

Gratis

Hvordan få tak i?

Det er to matter å laste ned programvaren på:

Direkte nedlasting

Pek telefonens WAP-leser til http://reader.kaywa.com. Det er viktig at du bruker WAP-leseren og ikke nettleseren (På min Symbian 3rd edtion N80 betyr dette at du må bruke leseren som heter Tjenester, ikke den som heter Web) ellers vil du bare få melding om at telefonen din ikke støttes.

Last ned på pc for deretter å installere på telefonen

Først gå til http://id.kaywa.com og registrer deg (det er gratis). Etterpå gå til http://reader.kaywa.com/getit, logg på med kontoen du lagde og velg computer to "you phone download" tjenesten.

Foto: Uwe Hensel / Unsplash