/ norwegian

Strekkodelsere på mobil test: QuickMark

QuickMark er en strekkodeleser for mobil utviklet med tanke på det asiatiske markedet, men er også tilgjengelig på engelsk. Ved første øyekast virker QuickMark å være en bra strekkodeleser. QuickMarks eget enkodingverktøy fungerer meget bra. QuickMark skanner ikke like kjapt som de beste strekkodeleserne testet, og den krever en litt mer stødig hånd å bruke. Resten av programmet er for øvrig bedre enn de andre strekkodeleserne testet (inkludert testvinneren Kaywa). Måten QuickMark presenterer data etter at den er blitt skannet, og valgene man får for å bruke dataen er det beste jeg har sett i en mobiltelefonstrekkodeleser hittil.

Article continues after ad

QuickMark støtter også en hel haug funksjoner som andre strekkodelesere ikke gjør. Personlig har jeg ikke fått alle til å fungere, men det er fortsatt en stor forbedring fra de andre strekkodeleserne jeg har testet. QuickMark skanner QR, datamatrix samt QuickMarks egne strekkoder. Den støtter enkoding av web sider, ring til, bokmerke, send SMS til, send e-post til, vCard, mecard (hva er forskjellen på vCard og mecard?), tekst, kryptert tekst, magic jigsaw (har noe å gjøre med å lagre et bilde fordelt på flere strekkoder, har ikke fått det til å fungere), og geo (et GPS koordinat). Den beste muligheten her er muligheten for å enkode kryptert tekst. Dette er genialt. Det som skjer er at man enkoder en tekst sammen med et passord. Når noen skanner strekkoden, må de angi passordet før de får lest teksten som er enkodet. Hvorfor andre strekkodelesere ikke har implementert dette skjønner jeg ikke.

Ulempen med QuickMark er at den ikke støtter Symbian 3rd edition telefoner, noe som gjør at jeg ikke kan bruke den. En annen ulempe er at man må registrere seg (gratis) som bruker for å laste ned programmet, og jeg hadde problemer med å gjøre det i IE6. Til slutt måtte jeg bruke Opera for å registrere meg som bruker.

Konklusjon

QuickMark er en glimrende strekkodeleser for mobiltelefoner. Uheldigvis støtter den ikke Symbian 3rd edition. Det er også ørlite grann vanskeligere å skanne strekkoder enn med testvinneren Kaywa, men om du har en telefon som støtter QuickMark bør du absolutt prøve den. Det kan godt tenkes at dette er strekkodeleseren du velger som din favoritt.

Poeng: 9/10

For å laste ned strekkodeleseren, gå hit, register deg som ny bruker og last ned.

Oppdatering: 21.06.2007

Quickmark for Symbian 3rd edition er nå tilgjengelig. Les mer her.

Foto: Nakita Cheung / Unsplash