/ norwegian

Bokanmeldelse: Acorna's quest

Fantastisk Oppfølger

Skrevet av Anne McCaffrey
Skrevet på Engelsk
ISBN 978-0061057908

Dette er den andre boka i en serie av til nå 6 bøker om Acorna skrevet av Anne McCaffrey. Boka kan gjerne leses alene, men man får mye mer ut av boka om man kjenner forhistorien og har lest den første boka i serien selv om man får en veldig bra oppsummering i første kapittel.

Article continues after ad

Samme reglene gjelder som for første boka; Forsiden og tittelen kan gir et veldig feil inntrykk av hva slags bok dette er. Førsteinntrykket man får når man ser forsida er at dette er en "billig narvesen roman" av typen kjærlighetskliss med hester og enhjørninger. Men her må man ikke la seg lure. Dette inntrykket kunne ikke være lenger fra sannheten. Boka er en en meget bra science fiction roman som kvalitetsmessig hever seg langt over veldig mye av det som finnes av nymoderne science fiction.

Boka er actionfyllt og spennende fra perm til perm. Personene i boka er lette å identifisere seg med og man får fra første stund følelsen av å kjenne dem personlig. Historien er en helt glimrende fortsettelse av livshistorien til Acorna - en utenomjordisk skapning som minner litt om en slags enhjørning som ved en tilfeldighet kommer i kontakt med mennesker rett etter fødselen. Denne boka er historien om Acornas søken etter hennes egen rase.

Denne boka er midt i blinken for deg som liker en god science fiction historie. Og har man først lest den første boka i serien kan man rett og slett ikke gå glipp av denne spennende fortsettelsen. Anbefales på det absolutt varmeste.