/ norwegian

Bokanmeldelse: An Excellent Mystery

utmerket middelalderkrim

Skrevet av Ellis Peters
Skrevet på Engelsk
ISBN 978-0446405324

"An excellent mystery" er nettopp det, et utmerket mysterium. Ellis Peters skuffer ikke som vanlig og serverer oss en fantastisk historie om detektivmunken Cadfael. Året er 1141 og det hersker sivil uro innad i Storbritannia. Et kloster blir brent til grunnen og det viser seg i etterkant at noen som skulle vært nonne der, aldri var kommet dit. Et nytt mysterium som bare Cadfael klarer å løse er i gang.

Article continues after ad

Som vanlig starter boka noe treigt, men historien blir snart spennende og ender opp i et enormt crescendo. Ofte er mysteriene i bøkene om Cadfael ikke det viktige, man skjønner ganske fort tegningen. Det er snarere hvordan mysteriet blir løst som er det spennende. Dette gjelder helt klart for denne boka. Det skal godt gjøres å unngå alle hintene som blir gitt, samtidig som det er helt fantastisk spennende hvordan mysteriet blir oppklart.

Peters fanger som vanlig atmosfæren av 1100-tallet på en utrolig måte. Man kan nesten innbille seg at hun må ha vært tilstede og opplevd 1100-tallet selv.

Anbefales. Men vær klar over at man bør lese Cadfael bøkene i rekkefølge.