/ norwegian

Bokanmeldelse: Programming Perl

Den ultimate perlboka

Skrevet av: Larry Wall, Tom Christiansen & Jon Orwant
Skrevet på: Engelsk
ISBN: 978-0596000271

”Programming perl” er boka som enhver perl programmerer må ha i hylla. Boka er skrevet som en lærebok og tar deg fra den enkleste innføring i perl, til hyperavanserte saker slik som det å skrive egne perl-moduler i c eller det å bruke perl scripting i egen programvare.

Article continues after ad

På tross av dette fungerer den også overraskende bra som oppslagsverk. Boka er morsomt skrevet slik man bare kan forvente av en O'Reilly bok. Eksemplene kjenner vi ofte igjen fra TV, slik som Simpsons, Star Wars, Flintstones, etc. Det er sjeldent man tar seg i å le høyt når man leser faglitteratur, men man gjør det av denne boka.

Eksemplene i boka er glimrende lagd, og det vises ofte en haug med alternative måter å løse problemer på. Den ene bedre enn den andre. Enten man er nybegynner eller hardbarket perl programmerer gjør denne boka det gøy å programmere perl. Uansett hvor mye perl man kan finner man alltid noe nytt man ikke visste her.

Denne boka bør du virkelig unne deg selv, ingen bokhylle burde vært foruten. Selv trenger jeg en ny, for den gamle er utslitt.