/ norwegian

Strekkodelesere på mobil test: Nokia Barcode scanner

Jeg har testet 9 forskjellige strekkodelesere for mobiltelefoner, og jeg skal publisere en test rapport for hver programvare her. Den neste strekkodeskanneren jeg har testet er Nokia barcode reader. Nokia barcode reader var den første skanneren jeg prøvde som kunne lese ikke-lukkede strekkoder. Nokia barcode reader støtter skanning av Datamatrix og QT strekkoder. Den støtter følgende type data i en strekkode: Web link, Tekst samt Ring (med andre ord et telefonnummer). Det fine med Nokia barcode reader er at hvem som helst kan lage koder som kan skannes av leseren, og ingen trenger å betale for det.

Article continues after ad

Ulempen med Nokia barcode reader er at den ikke fungerer. Det er nesten umulig å få programmet til å skanne strekkoder. Koder på en LCD skjerm med godt baklys kan ofte skannes, men det kreves mye tålmodighet for å få det til å fungere. Koder på papir fungerer bare dersom man har et svært kraftig lyst rettet mot papiret. I bunn og grunn er det eneste dette programmet har å tilby frustrasjon. Dette programmet fikk meg til å tro at teknologien enda ikke var moden, og jeg lot vær å bruke denne teknologien i et halvt år, før jeg oppdaget at noen andre hadde fått til det Nokia ikke hadde fått til.

Konklusjon

Beklager Nokia, dette programmet skulle aldri blitt sluppet ut av testlaboratoriet. La de som kan lage slik programvare, eller kjøp et firma som vet hva de holder på med.

Poeng: 1/10

Dersom du vil prøve programmet, bare start Last ned applikasjonen på telefonen (du finner den på Internett menyen), og velg Nokia Barcode reader.

Foto: Wahyu Setiawan / Unsplash