/ norwegian

Strekkodelesere på mobil test: Shotcode

Jeg har testet 9 forskjellige strekkodelesere for mobiltelefoner, og jeg skal publisere en test rapport for hver programvare her. Den fjerde strekkodeleseren jeg har testet er Shotcode. Shotcode er ganske interessant, og er litt annerledes enn de andre i testen. La oss ta en nærmere kikk på Shotcode. Shotcode er en strekkodeskanner for mobiltelefoner som benytter seg av en helt annen type strekkoder enn de andre skannerne jeg har testet. De kaller strekkodene sine for "shotcodes" og de er lagd spesielt for å kunne skannes fra mobiltelefoner. Dette er en fordel siden kodene kan skannes ekstremt raskt.

Article continues after ad

Programvaren i seg selv er svært lett sammenlignet med de andre skannerne jeg har testet. Den både starter raskere, og kjører raskere enn de fleste skannerne og er også tilgjengelig på svært mange forskjellig håndsett. Denne programvaren har vært tilgjengelig en god stund, og det er faktisk den aller første strekkodeskanneren jeg installerte på telefonen min.

En stor fordel med Shotcode er at de tillater hvem som helst å lage strekkoder og koble dem opp mot sine egne nettsider. Hver person kan lage et visst antall strekkoder. Firmaer som ønsker å ta i bruk denne teknologien kan betale for den og får dermed ikke de samme begrensingene som private brukere. Shotcode har vært tilgjengelig en god stund, og er blitt brukt i en del store prosjekter som viser at systemet faktisk virker.

Ulempen med Shotcode er at den bare kan brukes til å viderekoble brukeren til nettsider på mobilens nettleser. Du kan ikke lagre en URL direkte i strekkoden, og du kan heller ikke lagre slike ting som visittkort eller telefonnummer.

Konklusjon

Shotcode er svært interessant teknologi, og det kan godt tenkes at vi alle samen bruker det en gang i fremtiden. Selv om den har sine begrensinger, er det den letteste skanneren jeg har testet hittil og er svært enkel å bruke. Jeg har alltid beholdt Shotcode skanneren på telefonen min, i tillegg til min favorittstrekkodeskanner.

Poeng: 7/10

Dersom du vil prøve shotcode, gå til http://mob.shotcode.com med din telefonens WAP-leser.

Foto: Ian Keefe / Unsplash