/ norwegian

Syncml Push Messages

Jeg har endelig fått tid til å sette meg ned og forske litt på syncml push varsling. Det jeg i bunn og grunn har gjort er å skrive et perl script som overvåker funambols log. Den sjekker om det har skjedd noen oppdatering og hvilken enhet som har initialisert oppdateringene. Dersom den bestemmer at det har skjedd en endring mobilen min trenger å oppdateres på, sender den en push melding til mobilen min som da oppdateres automatisk. Den sender ulike meldinger avhengig av hva som trenger å oppdateres; kalender, kontakter, eller begge.

Jeg synkroniserer mobilen min manuelt hver jeg gjør en endring på den. Outlook synkroniseres automatisk hvert 15 minutt. Dette betyr at uansett hvor jeg gjør en endring vil alle enhetene automatisk bli oppdatert maksimalt 15 minutter senere.

Article continues after ad

Jeg har planer om å se litt på andre kule ting man kan gjøre med push meldinger i fremtiden. Jeg skal holde mine lesere oppdatert. Uansett så planlegger jeg å skrive en tutorial som beskriver funambol push melding oppsettet jeg lagde så snart som mulig. Det tar dog nok noen dager siden det var ganske mye arbeid. Jeg legger ut tutorialen her så fort den er ferdig.

Photo by Rodion Kutsaev / Unsplash