/ norwegian

Bokanmeldelse: The Confession of Brother Haluin

Ellis Peters slår til igjen

Skrevet av Ellis Peters
Skrevet på Engelsk
ISBN 978-0751511154

Cadfael tar imot syndenes bekjennelse fra brother Haluin på hans dødsleie. Haluin overlever, og når han senere er på bedringens vei legger han og Cadfael ut på en reise for å gjøre opp for Haluins gamle synder. Etter hvert begynner Cadfael å forstå at ikke alt er som det burde være.

Article continues after ad

Dette er egentlig ikke noen ”whodoneit” i bokstavelig forstand. Det blir ganske fort opplagt for leseren hva det er som har hendt og hva mysteriet går ut på. Sjarmen ligger heller i selve historien, og hvordan Cadfael resonerer seg fram til sannheten.

Som vanlig har Peters skapt et meget autentisk og realistisk miljø med meget troverdige og sympatiske karakterer. Historien er meget spennende og boka vanskelig å legge fra seg. Cadfael bøkene inneholder ofte særdeles mye lidelse og urettferdighet noe som kanskje hørte middelalderen til, men siste delen av denne historien og selve slutten er en virkelig ”feel good” historie. Man blir rett og slett glad av å lese den.

Dette er langt på vei en av de bedre Cadfael historiene, men dog ikke den aller beste. Anbefales på det varmeste. Men som alltid, les serien i kronologisk rekkefølge for å få mest mulig ut av den.