/ norwegian

Bokanmeldelse: The Hermit of Eyton Forrest

atter en fantastisk middelalderkrim

Skrevet av Ellis Peters
Skrevet på Engelsk
ISBN 978-0751511147

En ung gutt blir foreldreløs og overtar tittelen som Lord etter hans far. Et lik dukker opp i skogen og en tjener denne unge gutten har blitt venn med misstenkes. Samtidig ønsker guttens bestemor at gutten skal forlate klosteret og komme hjem slik at hun kan forme hans unge sinn slik hun selv ønsker. Atter et mysterium som bare Cadfael klarer å løse har dukket opp.

Article continues after ad

Dette er en meget bra bok og skildrer middelalderen i England på en helt fantastisk måte. Ellis Peters kan virkelig dette med autentiske personer og autentisk miljø, i tillegg til å kunne skape en fantastisk historie. Serien om Cadfael blir bare bedre og bedre for hver bok som går, og denne boka er intet unntak selv om den kanskje ikke måler seg helt med den forrige, ”Rose Rent”.

Igjen er det ikke selve mysteriet som er det spennende men hvordan Cadfael faktisk klarer å løse det. Middelalderkrim blir ofte bare moderne krim i et middelaldermiljø, men det er ikke tilfelle her. Dette er virkelig autentisk. Anbefales på det absolutt varmeste, men sørg for å lese serien kronologisk.