/ norwegian

Bokanmeldelse: The Sword of Shannara

Meget bra debutfantasy

Skrevet av Terry Brooks
Skrevet på Engelsk
ISBN 978-0345314253

The sword of Shannara” var den første boka Terry Brooks skrev etter å ha oppdaget Tolkien. Det bærer den også preg av. Særlig første halvdel av boka er meget inspirert av Tolkiens mesterverk. Likevel er boka usedvanlig bra, og hever seg over svært mye av det som finnes av fantasy. Det er en utrolig bragd å skrive en bok på over 700 sider uten en eneste kjedelig side, særlig som en debutbok innen sjangeren, men det har altså Brooks klart på et mesterlig vis.

Article continues after ad

Når man har begynt å lese boka, og kommet over den ørlille skuffelsen i starten over likheten med ”Ringenes Herre”, blir boka fullstendig umulig å legge fra seg. Ikke bare er det en konstant nervepirrende spenning, men Brooks har klart å skape usedvanlig mange fantastiske og virkelighetstro karakterer som stadig utvikler seg og viser nye sider av seg selv.

Det er sjelden man kommer over fantasy på dette nivået, og denne boka må anses som en perle. Dette er en bok som enhver tilhenger av fantasy sjangeren er nødt for å lese. Anbefales absolutt på det sterkeste.