/ norwegian

Bokanmeldelse: The Wishsong of Shannara

Fantasy på sitt aller beste

Skrevet av Terry Brooks
Skrevet på Engelsk
ISBN 978-0345356369

Dette er altså den tredje boken i den originale trilogien om Shannara, og den skuffer absolutt ikke. Boken er minst like spennende som sine forgjengere og er en bok absolutt alle fantasy elskere er nødt for å ha lest. På forsiden står det at om man ikke har lest Terry Brooks har man ikke lest fantasy, og det er jammen meg ikke så langt unna sannheten.

Article continues after ad

Brooks har i løpet av de forrige to bøkene modnet fryktelig som fantasyforfatter, og det merkes. Her er ingen av klisjeene man opplevde i starten. Det eneste negative med denne modningen er at han etter hvert går mer og mer bort fra å ha flere historier gående samtidig, slik han gjorde i starten. I stedet får man først en historie, og deretter den andre. Det er en smakssak, men jeg likte den første metoden bedre.

Igjen er hovedpersonene helt nye personer, dog har de sterke tilknyttniger til tidligere hovedpersoner, både familiære og andre. Dette lar Brooks skape atter en fantastisk bok som er umulig å legge fra seg og spennende fra perm til perm, uten at det føles repetivt.

Anbefales på det varmeste. Noe for enhver som liker fantasy.